Хакери можуть атакувати критичну інфраструктуру в Україні — ЗМІ
Unsplash

Кіберзлочинці, які перервали доступ до численних веб-сайтів уряду України в п'ятницю, можуть підготувати ґрунт для більш серйозних кібератак.

Про це повідомляє Reuters.

Експерти вважають, що хакери можуть готувати атаки на критично важливу інфраструктуру. Зокрема постраждати можуть лікарні, банки, електростанції. У деяких випадках атаки на медзаклади призводили до сметрі пацієнтів.

Росія неодноразово відкидала звинувачення в атаках хакерів, висунуті Україною та іншими країнами протягом багатьох років. Багато зламів відбувалось під час окупації Криму та Донбасу.

Зазначили, що кібератака у ніч із 13 на 14 січня на сайти низки державних відомств була попередженням. Якщо Росія зважиться на вторгнення, воно супроводжуватиметься атаками хакерів.

Раніше Chas News повідомляв, що на Донбасі окупанти допустили виток хімікатів, що може стати приводом для вторгнення Росії. Напередодні про це писали у CNN.

За даними розвідувальних органів зараз біля кордону зосереджено близько 100 тис. військових. У РФ перекидають до кордону з Україною бойові та транспортні гелікоптери. Американці побоюються, що розміщена там авіація може стати «вирішальною перевагою» Росії у випадку вторгнення.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Принижені та зневажені. Які висновки потрібно зробити з хакерської атаки на сайти держорганів