На сході окупанти допустили виток хімікатів, що може стати приводом для вторгнення Росії — ГУР МО
ГУР МО

На окупованому Донбасі відбувається витік хімічних речовин. Екологічну катастрофу РФ може використати для ескалації конфлікту з Україною.

Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

«Російська окупаційна адміністрація втратила контроль над хімічними препаратами, які завозяться на тимчасово окуповані території України. Хімічне забруднення може призвести до екологічної катастрофи на сході нашої держави», — йдеться в повідомленні.

За інформацією розвідки, у Горлівку на ПАТ «Концерн Стирол» окупанти доставили ємності з аміаком, з яких через порушення герметичності здійснюється витік у повітря отруйних речовин.

«Викликана діями російських окупантів техногенна катастрофа може бути використана для звинувачення України у застосуванні отруйних хімічних речовин та як привід для розширення збройної агресії проти нашої держави», — зазначили у відомстві.

Напередодні повідомляли, що Росія підготувала групу оперативників для проведення фіктивної операції на сході України, намагаючись створити привід для вторгнення. У адміністрації США це підтвердили.

Також у Росії раптово почали перевіряти бойову готовність армії на сході. Раніше речник Путіна назвав невдалими переговори зі США і НАТО, а законопроєкт про нові санкції — «ініціативою з розриву відносин».

За даними розвідувальних органів зараз біля кордону зосереджено близько 100 тис. військових. У РФ перекидають до кордону з Україною бойові та транспортні гелікоптери. Американці побоюються, що розміщена там авіація може стати «вирішальною перевагою» Росії у випадку вторгнення.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Зеленський запропонував Байдену провести тристоронню зустріч із Путіним ㅡ ОП