Хакерське угрупування з білорусі атакувало профілі українських військових

Хакерське угрупування Ghostwriter, пов’язане з урядом білорусі, атакувало профілі українських військовослужбовців. Про це повідомляється у звіті Meta Adversarial Threat Report компанії Meta (Facebook). В разі успіху зловмисники публікували в профілях українських військових відео про капітуляцію. Самі представники Ghostwriter заявляли про десятки зламаних профілів, хоча в Meta повідомляють, що мова йде про декілька успішних зламів. Окрім того, в Meta повідомили, що заблокували подальше поширення цих відео.

Поширення фальшивих повідомлень про капітуляцію — це відносно нова тактика хакерів. З початку війни уже були успішні спроби атак на телевізійні мережі України та поширення аналогічних відео в прямому ефірі. Експерти з Meta припускають, що їх мета — підірвати довіру українців до ЗМІ загалом.

Деталі про роботу Ghostwriter були представлені в новому звіті Meta Adversarial Threat Report. Компанія і раніше публікувала звіти про скоординовану неавтентичну поведінку на платформі. Новий звіт ширший і описує шпигунські операції та інші нові загрози, як от повідомлення про злами чи масове поширення контенту.

Про видалення великої кількості фейкових акаунтів компанією Meta Chas News розповідав ще в кінці лютого. Найбільша соціальна платформа також заблокувала акаунти російських медіа та застосувала нові правила щодо мови ненависті до контенту, що публікується на платформі.

Як живе звільнена від російських загарбників Бородянка — фоторепортаж Chas News