Хворих на COVID-19 Зеленського та Єрмака поклали в «Феофанію»
УНІАН

Президента Володимира Зеленського та керівника Офісу президента Андрія Єрмака поклали у лікарню «Феофанія». Вони перебувають в ізольованих палатах.

Про це радник керівника ОПУ Михайло Подоляк розповів в інтерв'ю «Українській правді».

«Все досить строго, регламентовано протоколом. Вони перебувають у Феофанії. Там є обладнаний спеціальний кабінет, в якому Президент може проводити наради», — говорить він.

У палаті очільника держави встановлений спецзв’язок. Водночас у Єрмака такого спецкабінету немає, каже його радник.

Зеленський та Єрмак працюють у звичному режимі, підкреслив Подоляк.

«Єдине обмеження — це ізоляція, нікого немає поруч. Тобто, ніхто з помічників не перебуває біля Президента або біля глави Офісу, вони перебувають у комунікаційному офлайні», — повідомив радник.

Подоляк підкреслив, що Зеленський не бачиться із родиною, бо суворо дотримується карантину. З керівником ОПУ президент спілкується лише по телефону.

Довідка

«Феофанія» — це лікарня, яка підпорядковується Державному управлінню справами. Лікарня вповноважена на оперативне, стаціонарне, діагностично-консультативне лікарське обслуговування відповідальних державних службовців України, дипломатів понад 130 іноземних держав та відповідальних міжнародних організацій.

Водночас лікуватися там можуть й особи,  які мають особливі заслуги перед Україною в умовах мирного, надзвичайного та воєнного стану.

Медичний заклад розташований на частині території Голосіївського національного природного парку Києва.

Передісторія

Chas News повідомляв, що 9 листопада Володимир Зеленський захворів на коронавірус. Крім президента позитивні тести на СOVID-19 отримали очільник ОПУ Андрій Єрмак, міністр фінансів Сергій Марченко та міністр оборони Андрій Таран.

11 листопада COVID-19 підхопив спікер парламенту Дмитро Разумков та віцепрем'єр Олексій Резніков.

Раніше ми писали, що вакцина від COVID-19 з’явиться в Україні навесні або влітку 2021. 

Хто, як не Зеленський?