Instagram блокує фотографії звірств окупантів у Бучі
Unsplash

Замість відображення в Instagram фотографій звірств російських окупантів у Бучі сервіс відображає «заглушку» про неприйнятний контент.

Спочатку ці знімки не можна було побачити взагалі, потім з’явилось прохання підтвердити свій вік і після цього фотографії ставали доступні. Окрім того, сервіс заблокував хештеги #bucha та #buchamassacre, принаймні на певний час.

Instagram блокує фото з Бучі

Перший хештег уже відновили для перегляду і через веб-інтерфейс, і в мобільному додатку Instagram. По ньому можна буде побачити деякі фотографії.

Другий хештег покаже сповіщення про те, що світлини приховали, бо користувачі «поскаржилися, що деякий контент може не відповідати Правилам спільноти Instagram». Окрім того, багато відомих українців повідомляють про те, що Instagram видаляє їх дописи із фотодоказами звірств в Бучі. 

Instagram блокує фото з Бучі

Користувачі Instagram протягом дня надсилали повідомлення до служби підтримки сервісу з проханням розблокувати ці хештеги, для того, щоб світ міг побачити докази військового злочину. Ймовірно, адміністрація Instagram відреагувала на заклик, принаймні стосовно хештегу #bucha.

Instagram блокує фото з Бучі

Chas News раніше писав, що компанія Meta (Facebook) дозволила на своїх платформах використовувати мову ненависті стосовно російських військових, проте потім змінила свої ж правила.  

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.