Іран готовий взяти на себе повноту відповідальності за збиття літака «МАУ»

Іран готовий взяти на себе повноту відповідальності за збиття літака Boeing 737-800 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України», повідомляє «Інтерфакс» із посиланням на прес-службу міністерства закордонних справ України.

«Позитивні зрушення під час переговорів в Тегерані підтверджують готовність Ірану взяти на себе всю повноту відповідальності за збиття українського літака, а також про наявність політичної волі іранського керівництва до остаточного і справедливого врегулювання пов'язаних з цим питань», — підкреслив заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін на зустрічі з послом Ірану в Україні Манучехром Мораді.

Заступник міністра також наголосив на важливості неупередженого і прозорого розслідування обставин авіакатастрофи рейсу PS752. Політик вважає, що відкритість іранської сторони гарантуватиме міжнародну довіру до результатів технічного і кримінального розслідування, які Іран має намір представити найближчим часом.

Посол Ірану запевнив, що його країна готова до якнайшвидшого і взаємоприйнятного вирішення питань в ході наступного раунду переговорів. Вони відбудуться в кінці листопада — на початку грудня 2020 року.

Виходячи з того, що ми повідомляли раніше, це  — друга заява Ірану про взяття на себе відповідальності за збиття українського літака. 19 жовтня заступник міністра закордонних справ України Євгеній Єнін зустрівся на цю тему з міністром закордонних справ Ірану Мохаммадом Джавадом Заріфом.

Як ми писали ранішеМЗС прогнозує щонайменше два з половиною роки досудового розгляду у справі збиття літака МАУ.

 

Деякі американці — родичі загиблих у збитому літаку МАУ — подали позов проти Ірану