Іран попросив Інтерпол заарештувати Трампа
Getty Images

Іран попросив Інтерпол оголосити в розшук за червоним циркуляром та заарештувати президента США Дональда Трампа за підозрою у вбивстві іранського генерала Касема Сулеймані в січні 2020 року.

Про це повідомляє «Аль-Джазіра», посилаючись на слова речника судової системи Ірану Голама Хоссейна Ісмаїлі.

«Ісламська Республіка Іран дуже серйозно стежить за переслідуванням і покаранням тих, хто замовив і скоїв цей злочин», — заявив він.  

За його словами, Тегеран вже звернувся в Інтерпол з запитом заарештувати Трампа і 47 інших американських чиновників. Як встановлено розслідуванням, вони причетні до вбивства високопоставленого генерала у січні минулого року.

Іран вдруге вимагає, щоб Інтерпол заарештував Трампа і десятки американських чиновників у Пентагоні, Центральному командуванні США тощо.

Передісторія

Вперше Тегеран подав відповідний запит у червні 2020 року. Інтерпол відхилив запит Ірану. Тоді в організації заявили, що її статут забороняє будь-яке «втручання політичного, військового, релігійного чи расистського характеру».

Раніше Іран пообіцяв помститися за Сулеймані через рік після його вбивства в результаті удару американського безпілотника в Іраку.

20 січня Трамп має покинути свій пост. У Тегерані вважають, що завдяки цьому є всі шанси, що чинний американський лідер після завершення своєї каденції понесе відповідальність.

Напередодні Іран повідомив МАГАТЕ, що збагачуватиме уран до 20% для розробки атомної зброї. 

Chas News повідомляв, що Іран з п’ятої спроби передав звіт щодо збитого літака МАУ. 

Іран захопив південнокорейський танкер у Перській затоці