Історичний політ. Перший земний гелікоптер полетів над іншою планетою
NASA

На Марсі успішно пролетів над поверхнею земний безпілотник Ingenuity, повідомляє NASA на сайті.

«(Місія) Perseverance показала нам Марс. Завдяки (безпілотнику) Ingenuity ми зростаємо вище. Вертоліт увійшов в історію сьогодні і став першим апаратом, який здійснив контрольований, керований політ на планеті за межами Землі», — пише NASA у Twitter.

Агентство отримало перше чорно-біле зображення з повітря від дрону, який завис над марсіанською поверхнею 19 квітня.

Апарат використовував свою навігаційну камеру, яка автономно відстежує поверхню під час польоту.

Вертоліт побудований компанією JPL, яка керує цим демонстраційним проєктом для штаб-квартири NASA.

Ключовою метою місії Perseverance на Марсі є астробіологія, в тому числі пошук ознак давнього мікроскопічного життя. Марсохід досліджує геологію планети та минулий клімат. Він відкриває шлях до дослідження Червоної планети людиною та став першою місією зі збору марсіанських скель та реголіту (подрібненої породи та пилу).

Подальші місії NASA у співпраці з Європейським космічним агентством відправили на Марс кораблі для збору цих зразків з поверхні та повернення їх на Землю для поглибленого аналізу.

Місія Perseverance «Марс 2020» є частиною планів NASA з досліджень Місяця та Марсу, які включають місію «Артеміда» на Місяць, яка допоможе підготувати вивчення Червоної планети людиною.

 

Минулого місяця марсохід Perseverance відправив перші в історії звуки їзди на Червоній планеті — ляскаючий і стукаючий шум.

Людству вдалося розгорнути одразу три дослідницькі місії на іншій планеті.

Читайте аналіз Chas News, які відкриття зробили марсоходи NASA.

NASA готується до першого польоту земного безпілотника на Марсі