Кабмін виділив 16,6 млрд грн, щоб гарантувати безпеку польотів у повітряному просторі України
Pixabay

У неділю, 13 лютого Кабінет міністрів виділив Міністерству інфраструктури 16,6 млрд грн на забезпечення безпеки польотів в умовах військових навчань Росії у Чорному морі.

Про це  у своєму Telegram-каналі повідомив Денис Шмигаль, прем'єр-міністр України.

«Це рішення дозволить стабілізувати ситуацію на ринку пасажирських авіаперевезень та гарантуватиме повернення в Україну наших громадян, що зараз перебувають за кордоном», — заявив прем'єр.

У розпорядженні Кабміна йдеться про те, що кошти знаходитимуться на ескроу-рахунках Мінінфраструктури, аби гарантувати безпеку польотів на території України з 14 лютого і до «врегулювання зовнішньополітичних загроз».

Олександр Кубраков, міністр інфраструктури, називає це рішення «сигналом для міжнародної спільноти, що Україна готова брати на себе фінансові зобов’язання за безпеку літаків в українському повітряному просторі».

Він також наголосив, що українське небо залишається відкритим, і більшість польотів до та з України здійснюють у звичайному режимі.

Що передувало?

У неділю, 13 лютого власник літака (резидент Ірландії), який українська авіакомпанія SkyUp взяла у лізинг, заборонив йому приземлятися на території України.

Борт, що летів із португальської Мадейри до Києва, вимушено посадили у Кишиневі. А пасажирів автобусами відправили до України.

Потім повідомлялось, що SkyUp призупинила продаж квитків на вильоти з України з 14 по 16 лютого на тлі російської загрози. 

Також українські страхові компанії тимчасово не покриватимуть військових ризиків у авіаційному страхуванні. 

Водночас Міністерство інфраструктури заявило, що Україна наразі не планує закривати повітряний простір через загрозу нового вторгнення Росії.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

США попередили Ізраїль, що російські війська можуть вторгнутися в Україну 15 лютого — ЗМІ