«Карабах — наш!». Президент Азербайджану заявив про «звільнення» стратегічного міста Нагірного Карабаху
Getty Images

8 листопада президент Азербайджану Ільхам Алієв звернувся до нації та розповів, що збройні сили країни захопили місто Шуша в Нагірному Карабасі.

Про це повідомляє Report.

«Переможна азербайджанська армія звільнила місто Шушу від окупації. Шуша — наш! Карабах — наш! У зв'язку з цим, я від щирого серця вітаю весь азербайджанський народ! Від щирого серця вітаю всіх шушинців!» — сказав Алієв.

Що далі

Український журналіст Андрій Цаплієнко зазначив, що після захоплення Шуші Азербайджану буде простіше взяти під контроль увесь Нагірний Карабах. Про це він розпові у Telegram.

Медійник говорить, що через Шушу проходить ключова дорога Степанакерт-Шуша-Лачин. Наразі це «єдина транспортна артерія, через яку вірменська армія та військова техніка потрапляли на територію Нагірного Карабаху».

Цаплієнко підкреслив, що з узяттям Шуші повний контроль Азербайджана над Нагірним Карабахом — справа кількох тижнів.

Передісторія

27 вересня Міноборони Азербайджану заявило про початок військової операції на всій лінії зіткнення в зоні карабахського конфлікту. Зі свого боку, прем’єр Вірменії Нікол Пашинян заявив про напад на невизнану Нагірно-Карабахську республіку з боку Азербайджану.

Chas News повідомляв, що Вірменія просить Путіна допомогти забезпечити безпеку у країні. 

Раніше ми писали, що очільники МЗС Вірменії та Азербайджану обговорили Нагірний Карабах з держсекретарем США

У Харкові обстріляли консульство Азербайджану, МЗС країни звинуватив в інциденті вірмен (фото)