Кількість порушень повітряного простору України над Кримом з початку окупації — 225 тис. випадків
Крим.Реалії

Російська Федерація систематично порушує повітряний простір України, втручаючись на територію нашої незалежної країни. Всі випадки незаконного перетину літаками кордону України фіксуються представниками спеціальних служб. Про це повідомляє видання «РБК-Україна».

За останні шість років, з моменту анексії Криму, російські літаки більше двохсот тисяч разів вторгалися в повітряний простір України, порушуючи її державний кордон. Це відбувалося на території півострова. Всі випадки порушення кордону ретельно фіксуються фахівцями відділу контролю повітряної обстановки розвідувально-інформаційного центру Повітряних сил ЗСУ.

«З початку 2014 року в небі Криму зафіксовано 225 тисяч випадків порушення державного кордону України», — заявив командувач ЗС ВВС Україна, генерал-полковник Сергій Дроздов.

В Росії не бачать потреби в додаткових зовнішніх ініціативах по Україні

Глава МЗС РФ Росії Сергій Лавров заявив, що Москва не бачить необхідності в додаткових зовнішніх ініціативах для врегулювання ситуації на Донбасі. Про це повідомляє пресслужба МЗС Росії.

В інтерв’ю одній з газет політика запитали, що він думає про ініціативу прем’єр-міністра Хорватії Андрія Пленковича, який просуває хорватський досвід мирної реінтеграції Дунайського регіону як моделі реінтеграції Донбасу в Україну.

«Щодо ситуації на сході України вже є безальтернативна основа мирного врегулювання – узгоджений в лютому 2015 року мінський «Комплекс заходів». Цей документ був схвалений резолюцією 2202 Ради безпеки ООН і, таким чином, став частиною міжнародного права. Зараз просто необхідно виконати в повному обсязі те, про що сторони домовилися понад п’ять років тому в ході багатогодинного дипломатичного марафону. Потреби в яких-небудь додаткових зовнішніх ініціативах не бачимо», — сказав Лавров.

Як ми писали раніше, Україна продовжує відмовлятися від переговорів з представниками Російської Федерації щодо відновлення подачі прісної води на територію анексованого в 2014 році Кримського півострова. Позиція офіційного Києва з цього питання не змінилася, що підтвердив віцепрем’єрміністр Олексій Резніков.

Також президент України Володимир Зеленський зробив під час свого щорічного послання заяву щодо протистояння з Кремлем. Глава держави анонсував намір побудувати кілька нових військово-морських баз для більш ефективного захисту Чорноморського регіону. У Кремлі на це відповіли, що така ініціатива може «негативно відбитися на атмосфері стабільності» навколо анексованого Криму.

 

Байден вважає Росію головною загрозою для США