Кількість вакцинованих у США перевищила зареєстровані випадки зараження COVID-19
WHO

Кількість американців, які отримали вакцину проти COVID-19, перевищила загальну кількість інфікованих новим коронавірусом, повідомляє Bloomberg Vaccine Tracker.

Станом на полудень понеділка 26,5 млн американців отримали одну або обидві дози противірусної вакцини. Тим часом, за даними університету Джонса Гопкінса, з початку пандемії в країні зареєстровано 26,2 млн випадків зараження, померли 443 тис. 035 осіб. Університет веде підрахунки на основі інформації міжнародних організацій, федеральних і місцевих влад.

Середня кількість нових випадків захворювання за сім днів знижувалася майже щодня з моменту досягнення піка 8 січня, але кількість зареєстрованих смертей все ще залишається високою. У січні в середньому щодня реєструвалося понад 3 тис. смертей.

Більше половини всіх смертей від COVID-19 у США були зареєстровані в січні 2021 року, грудні і квітні 2020 року.

Як вказує Bloomberg, в середньому в Сполучених Штатах щодня вводиться близько 1,35 млн доз вакцини, що, за оцінками агентства, більше, ніж у будь-якій іншій країні світу.

Країна за показниками смертності і кількості інфікованих посідає перше місце в світі.

Як ми писали раніше, Сполучені Штати під керівництвом президента Джо Байдена мають намір приєднатися до вакцинної ініціативи COVAX..

Президент США оприлюднив національну стратегію боротьби з пандемією.

ВООЗ закликала розвинені країни сповільнити вакцинацію від коронавірусу