Кіпр відклав відкриття в’їзду для українців. Влада острова боїться нових штамів COVID-19
Jules Verne

Влада Кіпру відклала рішення про відкриття кордонів для туристів із деяких країн, в тому числі з України, через побоювання нових штамів коронавірусу.

Про це пише «Європейська правда» з посиланням на Консульський відділ посольства України в Республіці Кіпр.

Республіка Кіпр не відкрила в’їзд для українських туристів з 1 березня попри те, що такі плани анонсувалися у січні.

Справа в тому, що 25 лютого уряд Кіпру зібрався на засідання. Глава МОЗ країни Константінос Іоанну оголосив, що епідситуація у всіх регіонах Кіпру, крім міста Лімасол, покращилася, але залишається на прикордонному рівні. Вона легко може знову погіршитися.

Уряд занепокоєний через заяви Європейського центру профілактики та контролю захворювань (ECDC) про те, що нові штами COVID-19 спричиняють масштабніше зараження.

Згідно з планом влади Кіпру, з 1 березня застосовується нова категоризація країн. Вона переглядатиметься щоп’ятниці та ґрунтуватиметься на щоденному звіті ECDC.

«Тому про конкретні терміни відкриття в’їзду саме для України або інших країн, не йдеться — щотижня дані будуть переглядатися та публікуватися на офіційному сайті», — пояснили в посольстві.

Для порівняння, українці, які подорожують літаком, можуть відвідувати з 1 березня Грузію за наявності негативного результату ПЛР-тесту.

Північний Кіпр відкриває частину курорту, залишеного в 1974 році