Кива став кандидатом наук. А на питання пообіцяв відповісти в наступній дисертації (відео)
УНІАН

Депутат від «Опозиційної платформи — За життя» Ілля Кива захистив кандидатську дисертацію та став кандидатом наук із державного управління, повідомляє Hromadske.

Члени комісії проголосували одностайно: всі 13 — «за».

Тема дисертації Киви — «Механізми впливу громадянського суспільства на державне регулювання правоохоронної діяльності (на прикладі країн ЄС та України)».

Наявність звання кандидата наук, зокрема, дає доплати до зарплат на державних та педагогічних посадах.

Захист відбувався у державному Інституті підготовки кадрів Держслужби зайнятості. Журналістів на нього пропускали за списками, які погоджував помічник нардепа. Тож не всі працівники медіа спершу змогли потрапити на захист.

За словами присутніх, всередину Інституту cпершу впустили заборонені РНБО телеканали «112» та NewsOne, а ще журналістів каналу «Перший незалежний», який створили після санкції проти «112» та NewsOne.

Троє чоловіків у чорному одязі, які відмовлялися представлятись і пояснювати, на кого вони працюють, блокували вхід до аудиторії, де захищав кандидатську дисертацію Кива, повідомляє УП. На прохання журналістки видання чоловіки відмовились представлятися і показувати посвідчення.

 
Аудиторію, у якій нардеп Ілля Кива має захищати свою кандидатську дисертацію, охороняють троє невідомих

Аудиторію, у якій нардеп Ілля Кива має захищати свою кандидатську дисертацію, охороняють троє невідомих. Чоловіки відмовилися представитися на прохання журналістки УП. Невідомі кажуть, що вони спостерігають за "виконанням карантинних норм". Чоловіки не допускають журналістів до аудиторії. Разом з тим, на очах у кореспондента УП, невідомі пропустили до зали двох людей, не уточнивши мету їхнього слідування. Чоловіки відмовляються розповідати, на кого вони працюють, тому що "не хочуть роздавати коментарі кому попало".

Posted by Українська правда on Monday, April 26, 2021

Журналіст Bihus.info викликав поліцію. Ситуація вирішилася лише після втручання поліцейських.

О 12:20, коли в Інститут приїхав вже третій представник поліції, журналістів вже ж пустили всередину. Їх посадили в окреме приміщення, де вони дивилися онлайн-трансляцію захисту дисертації.

Після захисту Кива розповів, що його супроводжують «аспіранти й студенти, щоб не допустити провокацій». Охороною він їх не називав.

«В мене немає особистої охорони. Це питання не до мене — до студентів і аспірантів. Я маленький гвинтик. Моя охорона — це закон», — сказав Кива.

Ці ж чоловіки супроводжували Киву у вбиральню та до авто і оберігали його від журналістів. Також на сходах чергували невідомі особи, які представлялися студентами, але відмовлялися показувати студентські квитки.

В Інституті підготовки кадрів відмовилися від пояснень, чому не пропускали журналістів.

Кива після захисту подякував журналістам, які витратили свій час на висвітлення цієї події, та зазначив, що не сподівався на такий ажіотаж.

На думку Киви, «сьогодні наукова спільнота стала сильнішою».

Після захисту дисертації журналісти поцікавилися у Киви, чи він законно отримав вчений ступінь кандидата наук. На це нардеп відповів у звичній для нього манері: «Пішли зі мною в туалет, я тобі там розповім і заодно закінчу те, що не почав».

 
Ілля Кива після захисту кандидатської

Депутат Ілля Кива захистив кандидатську дисертацію — ось як він спілкується з журналістами після захисту

Posted by hromadske.ua on Monday, April 26, 2021

Науковим керівником Киви є Володимир Гурковський, доктор наук з держуправління, професор, а також перший заступник директора «Центру досліджень проблем публічного управління».

Кива не відповів на одне питання

На Facebook журналістка Мар'яна П'єцух опублікувала кадри з захисту дисертації Киви, де йому ставлять питання про те, що таке «демократичний євроінтегрований державний управлінський апарат».

«Я зрозумів питання повністю і ми відповімо на нього в наступній нашій науковій роботі», — відповів нардеп.

 

Сцуко, піздєц. Відповідь на запитання Кивою

Posted by Mariana Pietsukh on Monday, April 26, 2021

Наукова кар'єра Киви

24 березня ЗМІ повідомили, що Кива претендує на науковий ступінь кандидата наук. Депутат стверджує, що писав дисертацію п’ять років.

За даними руху «Чесно»,  Кива закінчив Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого за спеціальністю правознавство та Національну академію внутрішніх справ за спеціальністю право.

Також він навчався у Полтавському національному педагогічному університеті імені Короленка (педагог-психолог) та Полтавському нафтовому геологорозвідувальному технікумі (кваліфікація «технік-механік»).

Кива у політиці

У 2019 році Кива увійшов до «Опозиційної платформи — За життя» та за її списками потрапив до Верховної Ради. До цього з 2017 року Кива очолював Соціалістичну партію України.

У 2014-2016 роках він працював в органах внутрішніх справ і певний час очолював департамент протидії наркозлочинності Національної поліції.

Ще до служби в МВС Киву засудили за отримання хабаря на посаді заступника начальника управління у справах захисту прав споживачів Полтавської області. Однак у серпні 2014 року суд зняв із нього судимість.

У 2020 році розслідування видання «Наші гроші з Денисом Бігусом» встановило, що Кива здавав в оренду яму для відходів на Полтавщині і заробив на цьому 1,2 млн за рік.

Кива «відзначився» підтримкою самопроголошеного білоруського президента Олександра Лукашенка.

Ще він закликав надати допомогу Вірменії в конфлікті щодо Нагірного Карабаху.

Проросійський нардеп неодноразово включався в ефір російських пропагандистів, зокрема і зі стін Верховної Ради, та розповідав про «розгул репресій та фашизму» в Україні.

Ківа заявив, що «якби у світі проводилася Олімпіада для повій, Україна завжди б посідала всі призові місця»