YouTube заблокував в Україні канали 112, NewsOne та ZIK
Pixabay

YouTube заблокував для переглядів в Україні канали 112, NewsOne і ZIK, які пов’язують з нардепом від ОПЗЖ та кумом Путіна Віктором Медведчуком.

Про це йдеться в даних відеохостингу.

Станом на ранок 24 квітня при спробі переглянути контент «112 Україна» YouTube повідомляє: «Відео недоступне. Цей контент не доступний в домені цієї країни через скаргу на протизаконний контент від уряду».

На YouTube-каналі NewsOne йде трансляція телеканалу «Перший незалежний», який також повязують з Медведчуком. На ZIK же з'явилася плашка «Цей канал недоступний у вашій країні».

У лютому Мінкультури направило в YouTube рішення РНБО України про санкції проти телеканалів NewsOne, ZIK, «112 Україна» з проханням закрити їхні сторінки на онлайн-платформі.  

Передісторія 

2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони про застосування санкцій щодо народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака і 8 компаній, які є засновниками телеканалів 112 Україна, ZIK і NewsOne.

Мовлення цих телеканалів припинили в цифровому мультиплексі та кабельних мережах в ніч на 3 лютого. Водночас ці телеканали продовжують мовлення на платформі YouTube.

4 лютого дві людини у Верховному суді оскаржили указ президента про блокування телеканалів NewsOne, «112 Україна» і ZIK.

Як ми писали раніше, Зеленський хотів працевлаштувати співробітників каналів з «пулу Медведчука», які втратять роботу через санкції.

Зеленський пояснив, що заблоковані канали фінансує Росія. 

Chas News повідомляв, що десятки активістів штурмували телеканал «НАШ». 

YouTube позначив російський пропагандистський фільм про Крим як неприйнятний та образливий