Колаборанти озвучили свої мрії: хочуть приєднати Херсонщину до росії

Херсонські колаборанти хочуть приєднати окуповану частину області до росії.

Про це заявив заявив Кирило Стремоусов, якого росіяни призначили «заступником голови військово-цивільної адміністрації області».

«Ми плануємо жити у складі російської федерації і будемо нагадувати за темпами розвитку щось близьке до Криму. Регіон буде прагнути стати суб'єктом російської федерації»,сказав він.

Колаборант додав, що «ніхто ні до чого змушувати не буде, але споконвічні російські землі мають повернутися у своє історичне русло культури і цінностей».

Напередодні, 6 травня, в окупований Херсон приїхали Денис Пушилін, ватажок бойовиків «днр», та Андрій Турчак, один із лідерів путінської партії «Єдина росія». Останній заявив, що «росія тут назавжди».

На ці заявив відреагував Михайло Подоляк, радник голови Офісу президента. Він наголосив, що будь-які заяви росії про «референдуми, народні республіки, приєднання тієї чи іншої окупованої частини»  абсолютно нікчемні.

«Нічого цього не буде, крім одного збільшення кількості знищених окупантів. Херсонська, Запорізька, Донецька, Луганська області це Україна», підкреслив Подоляк.

Нагадаємо, мер Херсона Ігор Колихаєв припускав, що росіяни можуть спробувати приєднати Херсон до раніше окупованого Криму.

 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.