У Херсон приїхав лідер путінської партії та заявив, що «росія тут назавжди»

В тимчасово окупований Херсон приїхали Денис Пушилін, ватажок бойовиків «днр», та Андрій Турчак, заступник голови Ради Федерації рф та один з лідерів правлячої партії «Єдина росія».

Про це повідомляють російські держЗМІ.

В окупованому місті вони зустрілися з колаборантом Володимиром Сальдо, якого окупанти призначили «головою обласної адміністрації».

Під час поїздки Турчак, заявив, що «росія тут назавжди».

«Росія тут (на Херсонщині — ред.) назавжди. У цьому немає бути жодних сумнівів. Ніякого повернення у минуле не буде. Будемо жити разом», — заявив він.

При цьому він додав, що статус області «мають визначати місцеві жителі» і у цьому питанні не треба «забігати наперед».

Відзначимо, що напередодні візиту місцеві телеграм-канали повідомили, що у Херсоні перестали працювати мобільні оператори Vodafon та Lifecell.

Нагадаємо, російське видання Медуза з посилання на джерела у Кремлі писала про плани російського керівництва провести у середині травні три «референдуми» — про приєднання «лнр» і «днр» до росії та проголошення «народної республіки» на Херсонщині.

Про намір організувати «референдум» на Херсонщині неодноразово наголошувала і українська розвідка. У такому разі президент Володимир Зеленський пригрозив повністю вийти з переговорів з рф.

Мер міста Ігор Колихаєв також припускав, що росіяни можуть спробувати приєднати область до раніше окупованого Криму.