Конгрес США розширив санкції проти «Північного потоку-2» в оборонному бюджеті
Getty Images

Законодавці обох палат Конгресу США досягли домовленості про включення додаткових санкцій проти газопроводу «Північний потік-2» до проєкту оборонного бюджету США.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на агентство Bloomberg.

«Санкції проти проєкту Газпрому «Північний потік-2» будуть націлені на страхові та сертифікаційні компанії, що працюють з російськими суднами над його завершенням», — зазначається в повідомленні.

Обмеження законодавці планують включити до Закону про виділення коштів на національну оборону у 2021 році, який має бути ухвалений до кінця року. При цьому Німеччина як союзна для американців країна не підпадатиме під ці санкції.

Проєкт закону з оборонним бюджетом США затверджений обома палатами Конгресу та перебуває на стадії узгодження двох версій документа перед передачею остаточного варіанта на підпис президентові.

Передісторія

«Північний потік-2» — проєкт магістрального газогону (у вигляді двох труб) з Росії до Німеччини через Балтійське море завдовжки 1234 км. (2468 км. за двома нитками). Довкола нього триває дипломатична боротьба. В середині грудня 2019 року будівництво призупинено через санкції США.

Як ми писали раніше, Данія дозволила експлуатацію російського газопроводу «Північний потік-2». США тим часом створюють коаліцію проти проєкту Росії, Україна також у ній.

Між тим Єврокомісія закликає переглянути ставлення до «Північного потоку-2». Газогон — це вже не просто економіка, а ще й політика, вважає голова ЄК.

Росія відправила до Німеччини два судна, здатних добудувати «Північний потік-2»