Контрвідповідь від ОПУ. У Зеленського назвали «юридично нікчемною» заяву КСУ
УНІАН

В Офісі президента вважають, що судді Конституційного Суду намагаються ввести в оману суспільство. В ОПУ назвали нещодавню заяву КСУ щодо відсторонення голови суду Олександра Тупицького «юридично нікчемною».

Про це повідомила пресслужба гаранта.

У Зеленського наголосили, що тих, хто розмістив такі заяви на сайті Суду, повинні притягнути до кримінальної відповідальності «за присвоєння повноважень Конституційного Суду».

«Розміщення таких «висновків» та «роз'яснень» на офіційному сайті суду має на меті свідоме введення в оману суспільства і ЗМІ щодо правової позиції КСУ», — йдеться у повідомленні.

Передісторія

Журналісти «Схем» повідомили, що чинний голова КСУ, коли був суддею в Донецьку у 2006–2010 роках отримав частку у «Зуївському енергомеханічному заводі» за допомогою впливу. У своєму розслідуванні медійники посилалися на запис розмови за участю Олександра Тупицького.

У жовтні 2018 року слідчі Генпрокуратури разом з СБУ записали розмову Тупицького в рамках кримінального провадження щодо колишнього голови Вищого господарського суду Віктора Татькова. З 12 грудня 2016 року його він перебуває в розшуку.

Тоді Тупицький працював заступником голови КСУ.  У кафе поблизу Конституційного Суду він переконував донецького бізнесмена Владислава Дрегера не свідчити про його роль у подіях навколо «Зуївського енергомеханічного заводу», йдеться у розслідуванні ЗМІ.

Напередодні ДБР викликало на допит очільника КСУ

Раніше президент Володимир Зеленський підписав закон про покарання за брехню у декларації.

Зеленський відсторонив очільника КСУ від посади. Це тимчасово