ДБР викликало на допит очільника КСУ
Пресслужба КСУ

Слідчий Державного бюро розслідувань викликав голову Конституційного Суду Україн  Олександра Тупицького на допит 2 листопада.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

«Слідчими ДБР розслідується низка кримінальних проваджень, у яких слідчим шляхом перевіряється Голова Конституційного Суду України до вчинення злочинів у складі злочинної організації», — розповідає в.о. директора ДБР Олексій Сухачов.

У відомстві зазначили, що наразі розслідується «вплив злочинної організації на діяльність господарських судів, винесення ними неправосудних рішень в інтересах наближених осіб для незаконного відчуження майнових активів».

ДБР перевіряють Тупицького на участь у злочинній організації та її схемах.

Передісторія

Chas News повідомляв, що 27 жовтня Конституційний суд України визнав неконституційною кримінальну відповідальність за недостовірне декларування. На це у ЄС заявили, що через рішення КСУ Європейський Союз може призупинити безвіз для України. 

29 жовтня посли G7 засудили рішення КСУ щодо скасування антикорупційних реформ. Дипломати зазначили, що «Україна не повинна повертатися в минуле».

Президент України Володимир Зеленський запевнив, що система електронного декларування працюватиме. За його словами, незабаром до Верховної Ради подадуть відповідні законопроекти.

Водночас очільник НАЗК Олександр Новіков заявив, що КСУ планує скасувати Вищий антикорупційний суд, закон про мову і земельну реформу, тому його необхідно реформувати.

На екстреному засіданні Кабмін зобов'язав НАЗК відновити доступ до електронних декларацій.

Зеленський доручив розробити законопроєкт про «доброчесність конституційного судочинства» (відео)