Скандальне рішення КСУ. Зеленський запевнив, що система е-декларування працюватиме
УНІАН

Президент України Володимир Зеленський запевнив, що система електронного декларування працюватиме. За його словами, незабаром до Верховної Ради подадуть відповідні законопроекти.

Про це гарант заявив на позачерговому засіданні РНБО.

«Відразу скажу про головне, щоб ні у кого не було навіть найменшого сумніву. Система електронного декларування в Україні буде працювати. Законопроєкти для її відновлення повинні бути підготовлені і направлені до Верховної Ради як невідкладні», — наголосив Зеленський.

Президент каже, що рішення КСУ фактично паралізувало роботу Національного агентства з питань запобігання корупції з закриттям Реєстру декларацій.

Гарант закликав членів РНБО напрацювати конкретні рішення.

«Головні питання. Чому взагалі з’явилося дане рішення Конституційного Суду України? Які мотивації вбачаємо в цьому рішенні ми? Яка законодавча база потрапила під рішення Конституційного Суду і чому саме?» — підкреслив Зеленський.

Президент доручив правоохоронним органам встановити всі деталі ухвалення вказаного рішення КСУ.

Передісторія

Chas News повідомляв, що 27 жовтня Конституційний суд України визнав неконституційною кримінальну відповідальність за недостовірне декларування. На це у ЄС заявили, що через рішення КСУ Європейський Союз може призупинити безвіз для України. 

29 жовтня посли G7 засудили рішення КСУ щодо скасування антикорупційних реформ. Дипломати зазначили, що «Україна не повинна повертатися в минуле».

Верховний Суд зобов'язав Зеленського говорити українською під час виконання службових обов’язків