Кравчук розповів, за якої умови можливий компроміс з Росією щодо Донбасу
Pixabay

Голова української делегації в Тристоронній контактній групі та перший президент України Леонід Кравчук заявив, що компроміс щодо Донбасу можливий, якщо Кремль виведе свої війська і перестане вбивати українців.

Він додав, що РФ не можна нічого «віддавати», адже у Москви мета — вся Україна. Про це Кравчук розповів в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

«Ми маємо усвідомлювати, компроміс можливий за однієї умови: Росія заявляє, що вона готова припинити окупацію території, агресію в Україні, перестати вбивати українських юнаків і дівчат. Тоді будемо відроджувати Донбас, тоді компроміси можливі. Без цього — жодних компромісів», — наголосив очільник делегації України в ТКГ.

За його словами, нещодавно керівники так званих «ЛНР» та «ДНР» звернулися до Путіна з трьома проханнями. Вони попросили надати ОРДЛО зброю, визнати ті утворення «як державні», а також приєднати їх до РФ.

Кравчук нагадав, що в Мінських угодах немає жодного слова про держутворення. Там є тільки умови особливого статусу місцевого самоврядування.  

Chas News повідомляв, що головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак повідомив, що Росія нарощує війська поблизу держкордону України, зокрема і під виглядом підготовки до навчань «Захід-2021». Вони проводитимуться спільно з Білоруссю у вересні.

Напередодні Кремль пригрозив «масштабною ескалацією» на Донбасі, якщо Україна вступить до НАТО. Раніше у Путіна наголосили, що Росія готова стати на захист жителів Донбасу

Речник Кремля каже, що на Донбасі стало менше порушень режиму припинення вогню