Лукашенко запевнив, що мобілізації в Білорусі не буде

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко відкинув можливість мобілізації у Білорусі.

Його цитує Telegram-канал «Пул первого».

Опозиційні білоруські ЗМІ писали, що слідом за рф мобілізацію можуть провести і в білорусі. Самопроголошений президент назвав такі заяви «брехнею».

«Ця мобілізація у росії. Те, що на нас намагаються перекинути цей місток, що буде і в нас... а якщо не буде? Це вас, пропагандистів би перетерли. А їм за це нічого не буде. Їм треба створити ситуацію. За щось учепитися. Не буде жодної мобілізації. Це брехня», — сказав Лукашенко.

Напередодні Держсекретар Ради безпеки Білорусі Вольфович у Москві переконував, що РБ мобілізація не потрібна. За його словами «країна мобілізована і так» і готова дати відсіч силами мирного часу.

Водночас незадовго до оголошення мобілізації в рф Лукашенко заявив, що готовий піднімати військових по тривозі і «захищати спину росії».

Нагадаємо, перед повномасштабним вторгненням в Україну білоруський диктатор запевняв, що нападу з території Білорусі не буде.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Білорусі шукатимуть росіян, які тікають від мобілізації — ЗМІ