«Талановиті, здібні люди». Лукашенко заявив, що у Києві працює центр американських спецслужб
Getty Images

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що в Києві нібито працює центр американських спецслужб. Політик зазначив, що таку інформацію йому підтвердила розвідка.

Про це повідомляє БЕЛТА.

При цьому «очільник» держави Лукашенко поскаржився, що його режим «зараз мучать».

«Почали з «бліцкригу», квіточки та інше, радикалізація, страйки. Не пішли робітники. А що робити, а як підтримати протестні настрої, як далі рухатися? Дворові території», — наголосив він.

Лукашенко назвав дворові території можливими осередками громадянської війни навесні 2021 року. «Президент» підкреслив, що проти нього працюють найпотужніші спецслужби світу.

«США — вони під Варшавою центр створили, а зараз у Києві створили. Ладно я б сказав, але ми з росіянами, розвідки наша і російська попрацювали, побачили ці центри. Жодного поляка там немає. Це тільки територія. Там усі американці сидять — розумні, талановиті, здібні люди», — підсумував політик.

Передісторія 

23 вересня Олександр Лукашенко таємно провів церемонію «інавгурації». Після цього білоруська опозиція закликала до безстрокової акції непокори Лукашенку. Країни Балтії розширили санкційний список громадян Білорусі, причетних до фальсифікації виборів та придушення мирних протестів.

Chas News повідомляв, що Європарламент не визнає Лукашенка президентом і вимагає розслідувати отруєння Навального.

Раніше ми писали, що ЄС пришвидшив підготовку третього пакету санкцій проти режиму в Білорусі.

У Білорусі завели справу на лікаря і журналіста, які розповіли про смерть протестувальника