Лукашенко заявив, що він залишиться на посаді, поки «останній ОМОНівець» не скаже йому піти
БЕЛТА

30 грудня білоруські ОМОНівці подарували самопроголошеному президенту Білорусі Олександру Лукашенку чорний берет «за особливі заслуги». «Очільник» країни заявив, що він залишиться на посаді, поки «останній ОМОНівець» не скаже йому піти. Білоруський «лідер» підкреслив, що й нього немає нічого, крім Білорусі. 

Про це повідомляють «БелТА» та «Пул Первого».

«Поки останній омонівець мені не скаже йти, я буду наглухо стояти в цій країні поряд з вами пліч-о-пліч. Тому що ні у вас, ні у мене, крім цієї землі, це країни більше нічого немає», — сказав Лукашенко.

30 грудня «президент» відвідав з офіційним візитом загін міліції особливого призначення ГУВС Мінського міськвиконкому. Співробітники ОМОНу «посвятили»  його в ОМОНівці. Він пожартував, що не зможе скласти необхідні випробування, щоб отримати право носити берет. Командир загону Дмитро Балаба підкреслив, що чорний берет йому вручили «за особливі заслуги».

«Чесно і відкрито вам кажу, і нехай вони почують: якби люди в погонах дарма їли хліб, як вони кажуть, якби в ті серпневі дні ви б здригнулися, ми сьогодні жили б в іншій країні. І взагалі, чи жили б ми, і чи існувала б ця країна», — наголосив самопроголошений «президент».

Передісторія

23 вересня Олександр Лукашенко таємно провів церемонію «інавгурації». Після цього білоруська опозиція закликала до безстрокової акції непокори Лукашенку. Країни Балтії розширили санкційний список громадян Білорусі, причетних до фальсифікації виборів та придушення мирних протестів. Європарламент не визнав Лукашенка президентом.

Напередодні США розширили санкції проти Білорусі. 

Раніше Генпрокуратура Білорусі порушила справу проти Координаційної ради опозиції.

Chas News повідомляв, що уряд України спростив оформлення посвідки на проживання для фахівців з Білорусі.

«Самі собі «ляльководи». У Білорусі активісти вийшли на марш проти Лукашенка без попереднього анонсування