Львівська політехніка повернула повідомлення про звільнення Фаріон (оновлено)

Львівська політехніка прибрала з офіційних сторінок повідомлення про звільнення Ірини Фаріон з посади професора кафедри української мови. Як зазначає ZAXID.NET, відповідна інформація зникла наступного дня після оприлюднення.

Так, 15 листопада повідомлення про розірвання трудових відносин з Іриною Фаріон оприлюднили на офіційному сайті університету та на сторінці у Facebook. Там йшлося про її звільнення з 16 листопада. Однак 16 листопада ці повідомлення зникли і зараз доступні лише у кеші Google.

Міністр освіти і науки Оксен Лісовий також відредагував свій допис у Facebook. Спочатку він опублікував фото завіреної копії наказу ректора про звільнення Фаріон, проте згодом видалив зображення документа.

Журналісти намагалися взяти коментар у пресцентрі Львівської політехніки, але там їм відповіли, що не коментують цю тему. Сама Фаріон на дзвінки не відповіла.

ОНОВЛЕНО

Після розголосу Львівська політехніка повернула повідомлення про звільнення Фаріон. 

Нагадаємо, 14 листопада студенти Львівської політехніки провели мітинг з вимогою звільнити викладачку. Тоді керівництво університету відповіло, що це питання розгляне спеціальна робоча група, однак одразу наголосили про відсутність підстав для розірвання з нею контракту.

Наступного дня Служба безпеки відкрила кримінальне провадження щодо заяв Фаріон, зокрема, за статтями про порушення таємниці листування та образу честі і гідності військовослужбовців. Після цього на сайті університету і з'явилася інформація про її звільнення, що також підтвердив міністр Лісовий.

Сама Фаріон назвала це рішення незаконним та обіцяла оскаржити його у суді.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Фаріон поскаржилася Зеленському та Залужному на «хамську» поведінку «азовців»