«Махровий ідіот та негідник». Аваков закликав «негайно гнати на пенсію» Фокіна

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розкритикував останні заяви заступника керівника української делегації на перемовинах у Мінську щодо Донбасу Вітольда Фокіна. Аваков назвав його «махровим ідіотом» та закликав його відправити на пенсію.

Про це він написав на своїй Faceboook-сторінці.

«Фокін, на війні, якої, як ви кажете, немає, — загинули тисячі наших військових та цивільних. Скажіть це родинам загиблих від російських градів під Савур-Могилою та Іловайськом. Негідник», — наголосив Аваков.

 

Фокин, на войне, которой, как вы говорите, нет - погибли тысячи наших Солдат и гражданских. Скажите это семьям погибших...

Posted by Arsen Avakov on Tuesday, September 29, 2020

Раніше народні депутати фракції «Голос» звернулися до президента Володимира Зеленського з проханням відкликати першого заступника голови української делегації у ТКГ Вітольда Фокіна.

Про це повідомив нардеп від «Голосу» Роман Лозинський на своїй Facebook-сторінці.

«Фокіну пора „на вихід“! Ми з депутатами „Голосу“ ініціюємо вихід Фокіна з ТКГ. Вітольд Фокін вже давно не боїться називати бойовиків так званих Д/ЛНР „повстанцями“, виступає за загальну амністію, за особливий статус не тільки ОРДЛО — але і всього Донбасу, а також за створення „міжнародного тимчасового уряду“ на суверенній території України. Подібні заяви є неприйнятними та шкідницькими», — зазначив Лозинський.

 

Фокіну пора «на вихід!» Ми з депутатами «Голосу» ініціюємо вихід Фокіна з ТКГ! Вітольд Фокін вже давно не боїться...

Posted by Roman Lozynskyi on Tuesday, September 22, 2020

За його словами, заяви Фокіна демонструють його «повне нерозуміння причинно-наслідкових зв’язків початку російсько-української війни та відвертий дрейф у бік Росії, рівно як і перебування під повним впливом московської пропаганди».

Нагадуємо, 29 вересня Вітольд Фокін під час засідання комітету Верховної Ради з питань державного будівництва та місцевого самоврядування заявив, що не бачив доказів війни Росії проти України. Аваков вважає, що слова Фокіна останніх тижнів завдають колосальної шкоди країні та викликають гнів українців.

Раніше Сhas News розповідав про онуку Фокіна, яка повернула дідуся у велику політику.