Маріуполь зараз: що відбувається у місті 17 травня
Телеграм-канал АЗОВ Маріуполь

Ситуація у Маріуполі катастрофічна. Місто практично зруйноване російськими окупантами. Ворожі війська перетворили місто на середньовічне гетто, знущаються над місцевими жителями, посилюють заходи фільтрації і впровадили інформаційну блокаду.

На території заводу «Азовсталь» перебувають майже 600 поранених захисників Маріуполя, частину з них напередодні вдалося евакуювати.

Загалом у місті без засобів до існування залишаються від 150-170 тис. людей.

Chas News розповідає, що відбувається в Маріуполі у вівторок, 17 травня.

22:33 Доріт Ніцан, регіональний директор з надзвичайних ситуацій ВООЗ, заявила, що через зруйновану систему водопостачання в Маріуполі можливе поширення інфекційних захворювань, зокрема холери.


15:31 З’явилось відео евакуації (фактично здачі в полон) поранених захисників Маріуполя з «Азовсталі».

14:21 Захисники «Азовсталі» змінили хід війни, радник голови ВП Михайло Подоляк про зламані плани кремля.

13:18 Момент виходу українських військових із «Азовсталі».

12:42 рф хоче надати «шефство» над Маріуполем чеченцям — радник мера Петро Андрющенко.

12:10 Міноборони РФ висловилося про евакуацію українських військових із «Азовсталі». Там заявили, що «почалося здавання в полон бойовиків нацпідрозділу «Азов» та українських військових».

За добу склали зброю і здалися в полон 265 людей, у тому числі 51 тяжко поранений, всі, хто потребує медичної допомоги, направлені до лікарні.

11:53 Евакуйованих важкопоранених військових з «Азовсталі» обміняють на російських військовополонених, повідомила Ірина Верещук,віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій . Вона також зазначила, що зараз працюють над наступними етапами гуманітарної операції. 

9:50 Захисниця з Азовсталю «Пташка» продовжує піднімати бойовий дух своїм голосом.

9:32 У Пентагоні заявляють, що в Україні зараз перебувають 106 батальйонно-тактичних груп російських окупантів. Найбільша концентрація між Херсоном із західного боку та Маріуполем зі східного. Також — від Запоріжжя з півночі до Великої Новосілки Донецької області.

08:09 З «Азовсталі» евакуйовано 264 захисників Маріуполя. Гарнізон «Маріуполь» виконав поставлене бойове завдання. Командири підрозділів на «Азовсталі» отримали наказ від вищого військового командування зберегти життя особового складу, йдеться у заяві Генштабу ЗСУ.

00:24 Президент України Володимир Зеленський прокоментував евакуацію військових з «Азовсталі». Він зазначив, «що українські герої потрібні Україні живими. Це наш принцип».

В Україні триває вісімдесят третій день повномасштабного вторгнення рф, Сhas News веде онлайн головних подій війни.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Головні новини про війну в Україні. Викриті російські ґвалтівники та ситуація на фронті
«Азов» показав, в яких умовах перебувають поранені захисники Маріуполя (фото)