Маріуполь зараз: що відбувається у місті 5 травня
Андрющенко Time

Маріуполь досі потерпає від російських окупантів. У населеному пункті немає води, світла, тепла. Кілька сотень цивільних мешканців вдалося вивезти до Запоріжжя, але тисячі залишаються в Маріуполі. Окупанти прорвалися на територію заводу «Азовсталь», там важкі бої.

Chas News розповідає, що відбувається в Маріуполі у четвер, 5 травня.

22:10 Окупанти встановлюють біля Маріуполя дороговкази російською мовоюОкупанти встановлюють біля Маріуполя дороговкази російською мовою.

21:49 Спеціальний представник ООН щодо України Мартин Ґрифітс заявив, що до заводу «Азовсталь» для евакуації цивільних вирушив ще один конвой автобусів.

20:18

15:04. Заступник командира полку «Азов» капітан Святослав Паламар закликав евакуювати цивільних з Маріуполя та звернувся до головнокомандувача з проханням подбати про поранених солдат, які в страшних муках помирають від неналежного лікування. 

11:44. Окупанти змінюють дорожні знаки, повертаючи старі назви.

11:10. Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко опублікував відео з фільтраційних таборів у селах Безіменне та Козацьке під Маріуполем, де в жахливих умовах утримують сотні людей. Їх планують використати під час проведення параду 9 травня.

09:25. Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський розповів, що на заводі «Азовсталь» перебуває багато цивільних осіб. На місці разом із ЗСУ обороняються поліцейські та нацгвардійці.

08:30. Генштаб повідомляє, що в Маріуполі окупанти зосередилися на блокуванні та спробах знищення українських підрозділів в районі «Азовсталі». За підтримки авіації противник поновив наступ.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.