«Медичний геноцид». Резніков каже, що смертність від COVID-19 в ОРДЛО вища, ніж будь-де у світі

Рівень летальності від COVID-19 на тимчасово окупованому Донбасі значно вищий, ніж будь-де у світі. Про це повідомив віцепрем'єр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков під час дискусії на форумі «Україна 30. Коронавірус: виклики і відповіді», передає УНН.

Рівень летальності від COVID-19 в ОРДЛО значно вищий, ніж будь-де у світі. Окупаційна адміністрація у Донецьку, наприклад, публікує статистику, згідно з якою летальність від COVID-19  — 8,6%. Це у 4,5 рази вище, ніж на вільній території Донеччини і в середньому по Україні

Віцепрем'єр додав, що в листопаді-грудні 2020 року летальність складала 11%. Тобто кожний дев’ятий помирав від захворювання. У Луганську рівень захворюваності 8,7%, каже політик.

Зі слів віцепрем’єра, з одного боку, це свідчить, що люди не мають можливості отримати елементарну допомогу: немає ліків, лікарів. А з іншого – рівень тестування дуже низький.

«Це можна назвати медичним геноцидом, це — справжнє захоплення заручників, без перебільшення», — додав він.

Резніков раніше заявив, що вакцинацію населення окупованих територій Донбасу можливо провести на підконтрольній уряду території, якщо люди отримують до неї доступ.

«Лекхім» подала заявку на реєстрацію китайської вакцини в Україні

 Фармакологічна компанія АТ «Лекхім» подала в Державний експертний центр Міністерства охорони здоров'я заявку на реєстрацію вакцини від коронавірусної інфекції CoronaVac виробництва компанії Sinovac Life Sciences.

Про це повідомляють  «Інтерфакс-Україна» та «Укрінформ» з посиланням на «Медичні закупівлі України».

Підприємство повідомляє, що заявку подали 9 лютого на реєстрацію для екстреного використання. «Медичні закупівлі» отримали лист від компанії «Лекхім», в якому йшлося про перенесення першої поставки вакцини проти COVID-19 на квітень.

Вони переадресували цей лист до Міністерства охорони здоров'я.

Раніше група фармацевтичних компаній «Лекхім» уклала угоду щодо постачання у І півріччі 2021 року 5 млн доз вакцини проти COVID-19 з китайським виробником Sinovac Biotech.

Крім того, «Лекхім» планує розпочати виробництво вакцини китайської компанії Sinovac Biotech від COVID-19.

Компанії уклали угоду терміном на п’ять років та планують організувати в Україні виробництво основного переліку вакцин.

У суботу, 6 лютого, Sinovac Biotech заявила, що її вакцина проти коронавірусу в Китаї схвалена регулятором ринку лікарських засобів для масового використання.

Діями Зеленського в боротьбі з COVID-19 незадоволені 57% українців

Українці переважно незадоволені роботою влади у боротьбі з епідемією коронавірусу, але рівень задоволеності дещо зріс за кілька місяців.

Про це свідчить опитування соцгрупи «Рейтинг». Група пише: «57% опитаних вважають оптимальними заходи, запроваджені владою щодо боротьби із коронавірусом. 21% вважають їх надто м’якими (найбільше серед старшого покоління), 9% — навпаки, надто жорсткими (молодь та середній вік)».

За останні кілька місяців зросла кількість тих, хто оцінює заходи по боротьбі з епідемією як оптимальні.

 Соціологи відзначають, що за останні кілька місяців також підвищився рівень задоволеності роботою влади у боротьбі з пандемією.

  • 39% опитаних задоволені діяльністю президента у боротьбі з коронавірусом (57% – не задоволені).
  • Діяльністю Міністерства охорони здоров’я задоволені 33%, не задоволені — 65%.
  • Діяльністю Міністерства внутрішніх справ задоволені 29%, не задоволені — 61%.
  • Діяльністю Кабміну задоволені 25%, не задоволені — 69%, а роботою Верховної Ради задоволені 20%, не задоволені — 75%.

Дослідження проводили 6-8 лютого 2021 року серед українців віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.

Група опитала 2500 респондентів методом CATI а основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів.

Помилка репрезентативності складає не більше 2%.

Раніше Бразилія затвердила вакцини від COVID-19 фірм Sinovac та AstraZeneca. Sinovac схвалили й у Китаї.

Chas News повідомляв, що вартість вакцини від коронавірусу становить 504 грн за дозу.

Як ми писали раніше, Національне антикорупційне бюро розпочало розслідування стосовно можливих зловживань при закупівлі Україною вакцин від СOVID-19.

Представники Sinovac стверджують, що співпрацювати з «Лекхімом» їм рекомендував уряд (оновлено)