Медведчук каже, що нардеп Козак «лікується» в Білорусі, а Венедіктова це спростовує
UA Rating

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що підозрюваний у державній зраді народний депутат від ОПЗЖ Тарас Козак не перебуває в Білорусі на лікування, про що раніше сказав його друг, також фігурант кримінального провадження, Віктор Медведчук.

Венедіктова оголосила в ефірі «Україна 24»: «Пан Медведчук казав, що він (Тарас Козак — Прим. ред.) перебуває на лікарняному чи десь там лікується в Білорусі. В нас оперативна інформація інша».

Деталі місцезнаходження Козака генпрокурор не змогла повідомити через свою посаду та вимоги законодавства.

Передісторія

ДБР відкрила кримінальне провадження щодо депутатів Медведчука і Козака за підозрою у державній зраді.

11 травня народним депутатам Медведчуку і Козаку оголосили про підозру. Їм інкримінують вчинення державної зради та замаху на розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Криму.

В СБУ наголосили, що мають «аргументовані докази протиправної діяльності та співпраці даних осіб з країною-агресором». Досудове розслідування триває.

13 травня суд відправив Медведчука під домашній арешт, а 14 травня поліцейські вдягнули на нього електронний пристрій контролю.

Адвокати Медведчука внесли апеляцію на його домашній арешт. Також подав апеляцію Офіс генпрокурора. Він наполягає на триманні під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 300 млн 930 грн. Суд залишив Медведчука під домашнім арештом.

Як ми писали раніше, Служба безпеки України отримала дозвіл на затримання нардепа Козака.

Вже друга весна проходить. Чи складуть Медведчук і Козак компанію Януковичу