Медведєв пригрозив Європі: на атомних станція в ЄС також можливі «випадковості»

Заступник голови Ради безпеки рф Дмитро Медведєв заявив, що в Євросоюзі також є атомні станції, і там можливі «випадковості». Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

Медведєв звинуватив український військових в обстрілах Запорізької АЕС і одночасно поскаржився, що в цю версію у Європі майже ніхто не вірить.

«Кажуть, що це Росія. Це очевидна, 100% брехня навіть для тупуватої русофобної публіки», — написав він.

А далі пригрозив, що атомні станції в ЄС можуть «випадково» постраждати.

«Кажуть, що чисто випадково виходить. Типу не хотіли. Що тут скажеш… Не слід забувати, що й у Європейському Союзі є атомні станції. І випадковості там також можливі», — заявив він.

Нагадаємо, росія вже кілька разів обстрілювала територію Запорізької АЕС. Лише 11 серпня зафіксували чотири таких удари.

 Генсек ООН Антоніу Гутерреш закликав росію та Україну  «негайно припинити будь-які військові дії в безпосередній близькості від станції», вивести з її території війська та створити навколо ЗАЕС демілітаризований периметр.

11 серпня на засіданні Радбезу ООН представники США та України також закликали вивести рф війська з території ЗАЕС та розмінувати її територію. Однак росія ці вимоги відкинула.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити. 

Медведєв почав погрожувати війною Франції