«Меган, вочевидь, наплутала». Актриса сказала Опрі неправду щодо її таємного одруження з Гаррі
Getty Images

Меган Маркл спіймали на брехні чи, принаймні, на неточності щодо її слів про окрему весільну церемонію з принцем Гаррі за три дні до публічної 19 травня 2018 року.

Редакція видання The Sun отримала копію свідоцтва про шлюб принца Гаррі і Меган Маркл, яку надало Головне реєстраційне бюро Великобританії. Там вказана дата — 19 травня 2018 року.

Копія свідоцтва про шлюб принца Гаррі і Меган Маркл / The Sun

Раніше в резонансному інтерв’ю Опрі Вінфрі Меган заявила, що вони з Гаррі одружилися таємно за три дні до публічної церемонії.

Стівен Бортон, чиновник, який склав ліцензію на весілля герцога і герцогині Сассекської, зазначив, що Меган «вочевидь, наплутала».

«Вони не одружилися трьома днями раніше. Спеціальна ліцензія, яку я допоміг скласти, дозволила їм одружитися в каплиці Святого Георгія у Віндзорі 19 травня 2018 року. Те, що бачили мільйони людей у всьому світі, і було офіційним весіллям, визнаним Англійською Церквою та законом», — запевнив чиновник.

В своєму інтерв’ю Меган розповіла, що вони з Гаррі зателефонували архієпископу Джастіну Велбі і попросили  одружити їх у приватному котеджі на території Кенсінгтонського палацу.

Але Стівен Бортон пояснює, що це неможливо, оскільки це місце не було офіційно дозволеним для церемонії, а крім того, не вистачало свідків. «Це не чинна церемонія. Весілля відбулося в каплиці Святого Георгія відповідно до умов, передбачених Законом про королівські шлюби 1772 року, до якого недавно були внесені поправки. Для того, щоб вони одружилися, склали спеціальну ліцензію, в якій закріпили дозвіл Її Величності Королеви на весілля та офіційне місце церемонії», — каже Бортон.

Чиновник припускає, що за три дні до офіційного весілля пара могла просто обмінятися обіцянками, «що наразі модно». Або провела репетицію церемонії.

Chas News писав, як Букінгемський палац відреагував на заяви Гаррі і Меган.

Меган Маркл і не снилося. Секс-рабство та інші скандали у королівських родинах