«Ми здійснювали певні заходи»: голова СБУ прокоментував підрив Кримського мосту (відео)

Голова СБУ Василь Малюк, коментуючи підрив на Кримському мосту в жовтні 2022 року, заявив, що спецслужба здійснювала «певні заходи».

Про це він розповів в інтерв’ю Дмитру Комарову для документального проєкту «Рік. За кадром. Спецслужбіст».

«Відповідно до міжнародного законодавства та звичаїв й традицій ведення війни, з урахуванням того, що то був логістичний шлях, який ми зобов’язані були перерізати ворогу, певні такі заходи, відповідно, здійснювали. Однак деталі назагал не скажу», — зазначив Малюк.

За його словами, в росії після вибуху на мосту розпочали «псевдослідство» та ув'язнили більш як 20 своїх співгромадян, кожному з яких інкримінують певну співучасть у всьому тому процесі.

Голова закликав не обговорювати цю ситуацію, а «краще за всім цим спостерігати».

Малюк також повідомив, що саме СБУ стояла за атакою морських дронів на кораблі Чорноморського флоту рф у Севастопольській бухті у жовтні минулого року.

«Стосовно ситуації з кримським флотом, а саме атаки водними бойовими дронами, то СБУ була автором того оперативного задуму і реалізовувала його», — наголосив Малюк.

За його словами, унікальну спецоперацію спецслужба проводила разом із ВМС України.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Вони діють, як орда»: головні тези з великого інтерв'ю Валерія Залужного