Міністр культури закликав заборонити в'їзд до України Марині Овсянніковій

Міністр культури Олександр Ткаченко закликав заборонити в'їзд до України росіянці Марині Овсянніковій, колишній співробітниці російського «Першого каналу», а нині позаштатній журналістці Die Welt.

Про це він заявив в ефірі національного марафону

«Що вона робить в Україні — це хороше питання. Очевидно, вже варто переглянути правила, за якими в Україну пускають росіян», — наголосив він.

Ткаченко додав, що у нього також є питання до німецьких медіа — чи відповідає вона журналітским стандартам, оскільки довго працювала на російських пропагандистських каналах.

Нагадаємо, 14 березня  Овсяннікова під час прямого ефіру програми «Время» зайшла у студію з плакатом «Ні війні». За антивоєнну акцію її оштрафували в рф на 30 тисяч рублів. Після цього вона звільнилась з пропагандистського каналу і працевлаштувалась до німецького видання Die Welt. 

При цьому в Україні багато-хто засумнівався у щирості її вчинку. Оскільки Овсяннікова почала активно просувати у західних медіа тези про неприпустимість «русофобії» і необхідність зняття санкцій, оскільки, за її словами, війну розв'язав путін і росіяни не повинні нести колективну відповідальність за його дії.

5 червня Овсяннікова збиралася дати пресконферецію у Києві, однак її скасували через шквал критики у соцмережах. Однак журналістка все ж таки приїхала до України. У Facebook вона повідомила про візити до Львова та Києва.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Російський журналіст Олександр Невзоров отримав українське громадянство — ВВС