Міноборони рф знову розповіло, що у війні з Україною все «йде за планом»

Російське Міноборони розповіло подробиці так званого «першого етапу» війни в Україні. Після гальмування наступу на кількох напрямках рф намагається зробити вигляд, що таким і був первісний план.

Як пишуть росіяни, їхня армія нібито намагалася змусити ЗСУ сконцентрувати основні сили для утримання найбільших населених пунктів.

Міноборони рф заявляє, що окупанти хотіли «скувати Збройні Сили України на полі бою без штурму великих міст, щоб уникнути жертв серед мирного населення».

Росія також стверджує, що основною її метою на «першому етапі» війни було завдання поразки українським військам, щоб їх не могли застосувати на Донбасі, який рф тепер називає своєю основною ціллю.

Тобто росія фактично визнала, що перекидає війська на схід України, оскільки план з бліцкригом та взяттям Києва провалився. Зокрема британська розвідка зазначила, що відхід окупантів від столиці може свідчити про усвідомлення втрати ініціативи в цьому регіоні.

Заяву про нібито відведення частини російських військ зробив 29 березня у Стамбулі Володимир Мединський, учасник переговірної делегації від рф. Його слова викликали обурення російських «патріотів» в соцмережах, які вважають вимоги України в переговірному процесі неприпустимими.

Вже 30 березня Мединський заявив, що Україна «заявила про готовність виконати принципові вимоги рф» та нічого не сказав про відведення військ. Ймовірно, щоб пригасити бурхливу реакцію частини російського суспільства на результати перемовин.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Радники бояться казати путіну правду про втрати військ та вплив санкцій — CNN