«Мирні» переговори. Через теракт в Афганістані загинули 15 дітей
Twitter ilkesel

18 грудня у провінції Газні на сході Афганістану невідомі підірвали мотоцикл з вибухівкою. Унаслідок теракту загинули 15 дітей, ще 20 осіб поранені.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Чоловік на моторизованому рикші приїхав в село в провінції Газні, щоб нібито продавати товари. Після приїзду його оточили діти. Потім вибухнула бомба, сказав прессекретар губернатора провінції Газні Вахідулла Джумазада.

Теракт стався біля місця, де відбувалось релігійне зібрання. Люди зібрались, щоб почитати Коран, кажуть правоохоронці.

Наразі жодне угруповання не взяло на себе відповідальність за вибух. Однак у місцевій поліції звинуватили у теракті талібів.

Представник бойовиків наголосив, що діти начебто принесли водію рикші залишки боєприпасів. За його словами, через їхню необережність старе озброєння й вибухнуло, передає «Радіо Свобода».

Довідка

Інцидент стався під час мирних переговорів у столиці Катару між бойовиками «Талібану» й афганським урядом. Сторони намагалися домовитися про припинення багаторічної війни.

Ці переговори почалися через 10 місяців після укладення угоди між США і Талібаном. Вона передбачала виведення всіх іноземних сил в обмін на гарантії безпеки Талібану та його прихильність до мирних переговорів з урядом Афганістану.

Chas News повідомляв, що у жовтні у столиці Афганістану через теракт загинули 24 людини.

Раніше «Талібан» підтримав Трампа на президентських виборах.

Напередодні Трамп пообіцяв до Різдва повністю вивести війська США з Афганістану.

Міністри закордонних справ країн НАТО обговорять майбутнє місії в Афганістані