Митники на Закарпатті допомагали Медведчуку заробляти на контрабанді нафтопродуктів — ДБР

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру трьом працівникам митного поста «Мукачево» Закарпатської митниці. Вони могли допомагати Віктору Медведчуку заробляти на контрабанді нафтопродуктів.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Протягом 2017-2018 років компанія зі сфери впливу кума путіна імпортувала залізничним та автомобільним транспортом нафтопродукти. Проте у документах зазначалось, що у цистернах знаходиться газовий конденсат, що не є підакцизним товаром.

Митники цю підміну «не помічали», в результаті чого держбюджет не отримав 7,8 млн гривень податкових даходжень.

Тепер працівників митного поста підозрюють у неналежному виконанні службових обов’язків (ч. 2 ст. 367 КК України). Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Також перевіряється причетність до оборудки інших митників, загальна сума збитків може досягнути більш ніж 35,5 млн гривень.

Нагадуємо, одразу після початку повномасштабного російського вторгнення Віктор Медведчук втік з-під домашнього арешту. Сама Оксана Марченко втекла з України до Білорусі ще 18 лютого.

12 квітня президент Володимир Зеленський повідомив, що проросійського політика вдалося затримати в результаті спецоперації СБУ.  Голова спецлужби Іван Баканов розповів, що Медведчука мали доставити до Придністров'я, а вже звідти до Москви, але українська контррозвідка зірвала цей план.

Зеленський одразу заявив про можливість обміну кума путіна на українських військовополонених. У відповідь дмитро пєсков заявив, що Медведчук — іноземний громадянин і спочатку треба дізнатися, чи хоче він брати участь в обміні.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.