МЗС: Великобританія підтримала створення Кримської платформи
Pixabay

Великобританія підтримала створення Кримської платформи. Сполучене королівство долучиться до консультацій з питання створення платформи з деокупації Криму.

Про це повідомила заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джеппар на своїй Twitter-сторінці.

«Під час зустрічі було обговорено важливість підвищення уваги міжнародної спільноти до кримського питання, а також бачення української сторони щодо створення та роботи «Кримської платформи» в умовах погіршення ситуації з правами людини в окупованому Криму та мілітаризації Росією Азовсько-Чорноморського регіону», — йдеться у повідомленні МЗС України.

Джеппар сподівається, що Велика Британія братиме активну участь у створенні платформи.

Посол Сполученого Королівства Мелінда Сіммонз зазначила, що Лондон готовий консультувати Україну у цьому питанні. Також Сіммонз підкреслила, що Велика Британія залишається відданою захисту суверенітету та територіальної цілісності України.

Вирішення проблем півострова

Кримська платформа стане майданчиком для вирішення проблем Криму. Про це президент України Володимир Зеленський заявив в інтервю Demirören.

«Передбачаємо, що це (створення платформи — прим. ред.) допоможе консолідувати зусилля всіх цивілізованих країн і громадських сил як в Україні, так і за кордоном для роботи на благо Криму. А значить, і на благо кримськотатарського народу. Ми дуже сподіваємося на те, що представники Меджлісу приєднаються до цієї роботи», — наголосив гарант.

Раніше ми писали, що питання Криму заважатиме вступу України до НАТО. Такої думки дійшов очільник МЗС Литви Лінас Лінкявічюс. 

Chas News повідомляв, що Укрїна не веде переговорів з РФ щодо постачання води до Криму на жодному рівні.

Україна готує на лютий 2021 року саміт по Криму, на який запросять Путіна