На Херсонщині проводять масштабні антитерористичні навчання
СБУ

СБУ, ЗСУ, Держприкордонслужба, Нацполіція та Держслужба спеціального транспорту проводять у Херсонській області масштабні багатоетапні антитерористичні навчання. Військові особливу увагу приділяють морській прибережній зоні регіону, а також адмінмежі з тимчасово окупованою територією АР Крим.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

«Під час тренувань під посиленим контролем і охороною перебувають стратегічно важливі об’єкти критичної інфраструктури Херсонщини… Це стосується морських портів, об’єктів енергопостачання, аеропорту, мостів та газовидобувних веж. Учасники навчань здійснюють спільні режимно-обмежувальні заходи у морських прибережних населених пунктах регіону», — йдеться у повідомленні.

Напередодні у розвідці назвали три варіанти дій російської армії проти України. В одному з них йдеться, що Росія може провести військову операцію, щоб вирішити проблеми водопостачання Криму із захопленням частини території південних областей України.

Це може відбутися, оскільки побудована дамба на Північно-Кримському каналі перекриває воду на територію окупованого РФ Криму.

Раніше головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак повідомив, що Росія нарощує війська поблизу держкордону України, зокрема і під виглядом підготовки до навчань «Захід-2021». Вони проводитимуться спільно з Білоруссю у вересні.

Chas News повідомляв, що Росія та Білорусь разом готуватимуть військових. 

Біля Криму формують підрозділи з 4 тис. українських військових