Нардеп Трухін уклав угоду зі слідством у справі щодо хабара поліцейському (оновлено)

Депутат Олександр Трухін (раніше член «Слуги народу») уклав угоду зі слідством і визнав свою провину у пропозиції хабара поліцейському.

Про це стало відомо під час засідання Вищого антикорупційного суду щодо цієї справи, пише Transparancy International.

Угода передбачає, що нардеп надішле 6 млн грн на проєкт «Армія дронів», а також заплатить штраф у 68 тис. грн (максимальна сума у за статтею, яку інкримінують Трухіну.).

УП повідомляє, що прокурор підтримав схвалення такої угоди. Затвердити її має колегія суддів.

«Ми дійшли згоди, що дійсно ця угода буде відповідати суспільному інтересу, зважаючи на те, що Трухін як народний депутат за час війни не втік, не вживав якихось антиукраїнських заходів, а навпаки займав проукраїнську позицію. Він багато надавав документів, де він брав часть в яких заходах на міжнародном рівні», — пояснив прокурор позицію сторони обвинувачення,

Він також додав, що угода не стосується участі депутата у ДТП.

Також адвокати Трухіна заявили, що нардеп планує скласти свій депутатський мандат.

«Бабель» з посилання на джерело у Верховній Раді повідомляє, що в парламент вже надійшла відповідна заява Трухіна.

Оновлено

Суспільне повідомляє, що Вищий антикорупційний суд затвердив угоду.

Нагадаємо, 23 серпня 2021 року нардеп від «Слуги народу» Олександр Трухін потрапив у ДТП. За даними ЗМІ, нардеп був напідпитку і спричинив аварію дорогою з Полтави до Києва. Сам Трухін стверджував, що не перебував за кермом, і співпрацював з поліцейськими при оформленні протоколів.

1 лютого 2022 року ЗМІ оприлюднили відео з нагрудної камери поліцейського. На ньому видно, як Трухін хотів залишити місце ДТП, а потім запропонував правоохоронцю «150 тисяч бонусу» за допомогу. Після цього Трухіна виключили з фракції «Слуги народу».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Індекс сприйняття корупції — 2022»: Україна посіла 116 місце разом з Анголою та Монголією