Нардепи зі «Слуги народу» ініціюють позачергове засідання ВРУ через акцію під Офісом Президента
Європейська солідарність

Група народних депутатів хоче ініціювати позачергове засідання парламенту через події, які відбулися під Офісом Президента на мітингу за звільнення Сергія Стерненка.

Про це повідомив нардеп Олександр Качура в Telegram.

За його словами, депутати пропонуватимуть ВРУ прийняти постанову про надання оцінки тим подіям, які відбулися під ОП.

«Буду пропонувати заслухати з вищевказаного питання правоохоронні органи. Всі громадяни країни повинні знати прізвище організатора вчорашніх провокацій на Банковій», — зазначив нардеп.

Радник Єрмака про «стосунок акції до Петра Порошенка»

 

Радник керівника ОП Михайло Подоляк звинуватив партії, близькі до колишнього президента Петра Порошенка, в організації заворушень на Банковій під час акції 20 березня на підтримку Стерненка. Про це Подоляк заявив у неділю, 21 березня, в інтерв'ю телеканалу «Наш».

«90% людей, які прийшли на акцію, хотіли мирно висловити свою позицію, але 10% були конкретно підготовленими людьми. У цьому брали участь політичні партії, що мають стосунок до Петра Олексійовича Порошенка», — наголосив Подоляк.

«Я розумію, що це — політична провокація, яку створили наші політичні опоненти. Більш того, ця провокація не отримала ті дивіденди, які вони хотіли отримати», — заявив Подоляк. 

Нагадаємо, ввечері 20 березня на Банковій під час акції на підтримку ув'язненого Стерненка мітингувальники розбили вікна ОП, залили стіни фарбою та намагалися підпалити табличку.

З того часу вже дві політсили висловили свої думки про події, а заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко теж звинуватив у провокаціях Порошенка.

ОП оцінює збитки від дій учасників акції «Волю Стерненку» у 2 млн грн