Навальний припинив голодування у в’язниці
Getty Images

Російський опозиційний політик Олексій Навальний оголосив, що припиняє голодування. Пост від його імені опублікували в Instagram.

За словами Навального, за минулі тижні «завдяки величезній підтримці хороших людей по всій країні і по всьому світу» йому вдалося домогтися, що його двічі обстежував консиліум цивільних лікарів. А нині йому віддають результати і висновки проведених медичних досліджень.

Політик нагадав, що лікарі, яким він повністю довіряє, напередодні випустили «заяву про те, що ми з вами добилися достатньо, щоб я зняв голодування». «Ну і  скажу відверто: їх слова про те, що «через мінімальний час лікувати не буде кого», здаються мені такими, що заслуговують на увагу», — зазначив Навальний.

Опозиціонер також сказав, що ще одним аргументом для припинення голодування стало те, що на знак солідарності з ним на аналогічний крок пішли кілька інших людей.

Друзі, моє серце повне любові і вдячності до вас, але я не хочу, щоб хтось через мене відчував фізичні страждання. Вимогу допустити до мене необхідного лікаря я не знімаю — у мене пропадає чутливість ділянок рук і ніг, і я хочу зрозуміти, що це і як це лікувати, але з урахуванням прогресу і всіх обставин, починаю вихід з голодування

Політик уточнив, що за правилами це займе ті ж 24 дні.

Навальний оголосив голодування 31 березня. Його вимогою був допуск до нього незалежних лікарів, бо раніше політик скаржився на болі в нозі і спині.

18 квітня його перевели з ІК-2 в Покрові в лікарню для в'язнів на території ІК-3 у Володимирі.

На підтримку Навального його соратники розгорнули громадську кампанію з вимогою забезпечити політику необхідну допомогу. У ній взяли участь багато російських та іноземних громадських діячів, політиків, артистів та вчених.

Chas News повідомляв, що Байден назвав ситуацію з Навальним «абсолютно неприйнятною».

Напередодні очільник комітету Держдуми РФ допустив вихід Росії з ПАРЄ.

Вашингтон пригрозив притягнути Москву до відповідальності, якщо Навальний помре у в'язниці (оновлено)