Навальному вже краще, повідомляють в клініці Шаріте. Його вивели із штучної коми

У німецькій клініці Шаріте повідомили про покращення стану російського опозиціонера Олексія Навального. За словами лікарів, пацієнта вже вивели зі стану медикаментозної коми. Наразі лікарі готуються відключати його від апарату штучної вентиляції легень. 

Навальний вже реагує на мову, проте говорити про довгострокові наслідки отруєння ще зарано.

Нагадаємо, ранком 20 серпня під час польоту з Томська до Москви, Навальному стало зле. Літак виконав аварійну посадку в Омську, опозиціонера терміново доставили до місцевої клініки. Тоді ж прес-секретар Навального Кіра Ярмиш розповіла, що російський політик нічого не вживав, окрім гарячого чаю, і додала, що Навального могли отруїти.

У російській лікарні заявили, що ознак отруєння в організмі не виявлено і що його стан, швидше за все, пояснюється «порушенням обміну речовин».

22 серпня, після тривалих перемовин, Навального доставили до німецької клініки Шаріте. Згодом місцеві лікарі заявили, що вже їхнього пацієнта з високою долею ймовірності отруїли. Вслід за лікарями із заявою виступив і уряд ФРН: за словами речника німецького уряду Штеффена Зайберта, Навального отруїли речовиною групи «Новачок».

З огляду на вищевказане, в Німеччині почали лунати заклики про перегляд домовленостей щодо будівництва «Північного потоку-2». До заяв уряду долучилася і канцлер ФРН Ангела Меркель. Цікаво, що дотепер вона навпаки відстоювала будівництво газогону, адже це можливість забезпечити Німеччину енергоносіями і поступово відмовитись від ядерної енергетики.

До речі, Chas News розбирався, що таке «Новачок» і чому мова йде не про нього, а про якусь «родину».