«Не зійдемо з дистанції». Тихановська попередила Лукашенка, що він відповість за терор
Telegram «Пул Первого»

Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська звернулася до самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка та його сподвижників. Опозиціонерка заявила, що вони понесуть відповідальність за терор у країні.

Про це Тихановська розповіла у відеозверненні в Youtube.

«У вас нічого не вийде. Гордий і безстрашний народ вже ніколи не повірить тим, хто посмів підняти на нього руку і відібрати голос. Білоруси виходять проти вас без зброї, спецтехніки і бронежилетів — і знають, що ви ніколи не наважитеся зробити, як вони», — наголосила активістка.

Лідер опозиції порівняла шлях до свободи з марафоном. Тихановська запевнила, що протестувальники не зійдуть з дистанції.

«Ніхто, крім нас, не звільнить наших рідних з в'язниць і не поверне додому всіх, кому довелося виїхати. […] Режим необоротно закопує себе в злочинах і боргах. Він влаштовує терор, за який понесе відповідальність. Тому бережіть одне одного, підтримуйте і допомагайте один одному», — підсумувала вона.

Передісторія

8 листопада у Мінську люди вийшли на «Марш народовладдя» проти режиму самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенко. Активісти центральними вулицями і проспектами столиці. Під час акції протесту силовики затримали понад тисячу осіб.

Серед затриманих є і «Міс Білорусь — 2008» та колишній прессекретар брестського «Динамо» Ольга Хіжинкова, відомий білоруський актор Олександр Жданович. На акції затримали й колишнього артиста «Цирку дю Солей» Семена Букіна.

23 вересня Олександр Лукашенко таємно провів церемонію «інавгурації». Після цього білоруська опозиція закликала до безстрокової акції непокори Лукашенку. Країни Балтії розширили санкційний список громадян Білорусі, причетних до фальсифікації виборів та придушення мирних протестів.

Chas News повідомляв, що Європарламент не визнає Лукашенка президентом і вимагає розслідувати отруєння Навального.

Раніше Лукашенко заявив, що через відкриття АЕС Білорусь «стає ядерною державою»

Засновника та редактора Telegram-каналу Nexta влада Білорусі звинуватила в організації масових заворушень