Негода тут ні до чого. В Єгипті назвали можливі причини «корку» в Суецькому каналі
Getty images

Несприятливі погодні умови не є основною причиною ситуації, що склалася з контейнеровозом Ever Given у Суецькому каналі.

«Сильні вітри і погодні фактори — це не основні причини, через які судно сіло на мілину, можуть бути також технічні або людські помилки», — сказав Усама Рабіє, очільник Адміністрації Суецького каналу.

Водночас він відкинув як версію, можливі навмисні дії. Остаточні причини, за його словами, будуть з’ясовані в ході розслідування, документації для якого вистачає.

Усама Рабіє зазначив деякий прогрес в операції зі зняття контейнеровоза з мілини, але про якісь терміни відновлення судноплавства через Суецький канал він говорити утримався.

За його словами, зараз прохід через канал очікує 321 судно, адміністрація надає їх командам всю необхідну логістичну підтримку.

Контейнеровоз Ever Given, що застряг в Суецькому каналі, у ніч на 27 березня вперше трохи зрушив з місця. Корабель сів на мілину 23 березня незабаром після заходу в Суецький канал з Червоного моря. Він повністю перекрив рух на півдні Суецького каналу.

Новина про жінку-капітана корабля, що перекрив Суецький канал, виявилась фейком