Німеччина надасть Україні €215 млн кредиту на інвестпроєкти
iStock

Уряди України та Німеччини підписали угоду про фінансову співпрацю. Німецька сторона надасть українській до €214,6 млн кредиту. Держава спрямує кошти на реалізацію інвестиційних проєктів, а також для підтримки муніципалітетів.

Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

«Підписана Угода між урядами України та Німеччини про фінансове співробітництво створить правові передумови для прискореної підготовки проектів та переходу до їх впровадження», — запевнив міністр фінансів Сергій Марченко.

Обсяг пільгових кредитів за програмою «5-7-9» перевищив 15 млрд грн, за даними Мінекономіки

Після отримання грошей Україна планує модернізувати підстанції та інтегрувати українську енергетичну систему до європейської об’єднаної енергосистеми. Водночас українська сторона хоче підтримати малі та середні підприємництва, а також реконструювати комунальну інфраструктуру в регіонах.

Угодою передбачається надання до €40 млн у формі грантів. З них €30,5 млн спрямвють на покращення системи професійної освіти та посилення місцевого самоврядування в Україні.

Німеччина надала кредит на на 30 років. Україна має десять років пільгового періоду. Процентна ставка — 2% річних, а комісія за зобов’язання —  0,25 % річних.

Тепер угоду має ратифікувати Верховна Рада.

Chas News повідомляв, що Україна до кінця року отримає $170 млн кредиту Світового банку.

Раніше Кабмін схвалив залучення кредиту ЄІБ на €340 млн.

Напередодні Рада розблокувала €100 млн кредиту від уряду Польщі.

Верховна Рада затвердила закон про «інвестиційних нянь»