Рада розблокувала  €100 млн кредиту від уряду Польщі
УНІАН

Верховна Рада схвалила в другому читанні законопроєкт №3039а. Ним ВР розблокувала кредит від уряду Польщі. За документ проголосували 304 нардепи.

Про це повідомляє пресслужба Ради.

У  проєкті закону йдеться про кредит на €100 млн, який уряд Польщі виділив Україні для реалізації інфраструктурних проектів на пунктах пропуску через кордон у західних регіонах.

Закон передбачає внесення змін до Податкового кодексу щодо ставки податку на додану вартість з окремих операцій на період реалізації відповідного договору з Польщею про надання цього кредиту. У 2015 році уряди країн підписали угоду про залучення кредиту.

За нульовою ставкою ПДВ оподатковуються операції з постачання товарів/послуг на митній території України.

Операції оподатковуються відповідно до контрактів, укладених на виконання цього договору із замовниками проєктів з розбудови прикордонної дорожньої інфраструктури та облаштування пунктів пропуску українсько-польського кордону та інших проєктів.

Довідка

У рамках цього кредитного договору:

  • «Укравтодор» має отримати €68 млн на розвиток дорожньої інфраструктури на підходах до 6 пунктів пропуску на українсько-польському державному кордоні;
  • Державна митна служба має отримати €25 млн на облаштування пунктів пропуску «Шегені», «Краковець», «Рава-Руська»;
  • Держприкордонслужба має отримати €7 млн на реконструкцію 7 відділів відомства.

У серпні 2020 року прем'єр-міністр України Денис Шмигаль анонсував, що Польща профінансує ремонт доріг і пропускних пунктів на €100 млн у Львівській області.

Раніше Ігор Уманський розкритикував «Велике будівництво» та витрату коштів на дороги.

Chas News повідомляв, що у Кабміні пояснили перерозподіл коштів онкохворих «на дороги».

Мінреінтеграції оголосило, що в інфраструктуру Донбасу міжнародні партнери України інвестують понад $150 млн