У Кабміні пояснили перерозподіл коштів онкохворих «на дороги»
Пресслужба «Укравтодору»

Кабмін підтримав рішення Міжвідомчої комісії щодо перерозподілу коштів для завершення проєкту «Удосконалення молекулярно-генетичної діагностики онкологічних захворювань в Україні» в 2021 році.

Про це повідомляє пресслужба Уряду.

Мінекономіки розробило постанову, яка забезпечить виконання цього рішення наступного року. Бюджетний комітет згодом узгодить це рішення. 

Комісія ухвалила таке рішення на підставі моніторингу реалізації проєкту в 2020 році. За вісім місяців 2020 року використано лише 0,4% від виділеної суми. Комісія зробила висновок, що цей проєкт неможливо реалізувати у 2020 році.

Передісторія

Раніше народні депутати від «Європейської солідарності» Ірина Геращенко та «Слуги народу» Максим Бужанський повідомили, що Уряд нібито передав гроші проєкту на будівництво доріг.

Водночас колишній нардеп Сергій Лещенко наголосив, що цей проєкт не встигають освоїти до кінця 2020 року.

«А гроші в кінці року згорять, це знає будь-який депутат. Тому їх вирішили перекинути на інші програми, щоб вони не згоріли. Причому, наскільки я знаю, Автодор від цих грошей відмовився, і вони підуть на Охматдит», — зазначив Лещенко на своїй Facebook-сторінці.

 

Феерическая по своему цинизму история. Порошенко и Коломойский хоть и оппоненты, но цели у них одинаковые - свалить...

Posted by Сергій Лещенко on Tuesday, October 27, 2020

Держслужбовець підкреслив, що проєкт «відібраний ще в 2017 році при Порошенку і не фінансувався».

«Зараз фінансується, але через відсутність конкуренції на тендері (а без тендера не можна) він був перенесений і до кінця року не встигає бути реалізований. Тому зараз гроші перекидаються на інші гуманітарні проєкти (не дороги!), після чого на наступний рік будуть знову передбачені на цю онкопрограму», — підсумував Лещенко.

Chas News повідомляв, що з Фонду боротьби з COVID-19 вже витратили більше половини всіх коштів. 

Раніше ми писали. що Кабмін передав «Укравтодору» на дороги 62 млн грн із програми МОЗ по онкозахворюваннях. 

Центр Разумкова: більше третини українців отримували «чорну» зарплату