Німецька поліція обшукує будинки чотирьох підозрюваних у зв'язках із нападом у Відні
Getty images

Німецька поліція заявила в п'ятницю, що проводила обшуки в кількох німецьких містах у чотирьох осіб, які, ймовірно, мають зв'язки із підозрюваним нападником у Відні, який вбив чотирьох людей, відкривши вогонь по перехожих у понеділок.

Як повідомляє Reuters із посиланням на допис німецької кримінальної поліції BKA у Twitter, поліція проводила обшуки будинків та підприємств у німецьких містах Оснабрюк, Кассель та в районі Піннеберг поблизу Гамбурга.

«Поки що нема підозри, що четверо людей, до яких застосували сьогоднішні заходи, брали участь у нападі, але вони можуть бути пов’язані із підозрюваним зловмисником», — сказали вони.

Ордери на обшук були отримані після того, як австрійська судова система передала інформацію німецьким прокурорам, заявила БКА.

Швейцарія також заарештувала двох чоловіків у зв'язку з нападом у понеділок, а Австрія була в тісному контакті з іншою неуточненою країною в ході розслідування, заявив у четвер міністр внутрішніх справ Австрії Карл Нехаммер.

Усі 15 осіб, заарештованих в Австрії у зв'язку з масовим вбивством, є частиною радикального ісламістського середовища, заявили представники міністерства внутрішніх справ Австрії.

 

Передісторія

2 листопада у центрі столиці Австрії озброєний чоловік почав стріляти по навколишніх людях. Нападник поранив правоохоронця. У результаті теракту загинули 4 людини, ще 17 отримали поранення. 

Віденська поліція застрелила 20-річного громадянина Австрії та Північної Македонії, який раніше був ув'язнений за спробу приєднання до «Ісламської держави» в Сирії.

Chas News повідомляв, що «Ісламська держава» взяла на себе відповідальність за теракт у столиці Афганістану — Кабулі. 

Chas News повідомляв, що Держдеп США попереджає країни Європи про небезпеку терактів. 

 

Поліція розслідує, чи був нападник у Відні частиною ширшої мережі